KAYSERİ / MELİKGAZİ - Mustafa Özdal İlkokulu

Ekm

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen, okulumuzun da ortağı olduğu Erasmus+ 2018-1-TR01-KA201-059502 referans numaralı CODE YOUR FUTURE (Geleceğini Kodla) Projesi kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan  C3 Kısa Dönem Personel Hareketliliği 12 - 18 Eylül 2021 tarihleri arasında okulumuz öğretmenleri Gülayşe YAVUZ, Hacer DÜNDAR, Faruk MUTLU ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje yürütücü yetkilisiyle birlikte Kodlama ve Ardiuno becerilerini geliştirme ve okullarında uygulayarak okulöncesi ve ilkokul öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla  İspanya- Huelva şehrine giderek eğitimlerini tamamlamışlardır.

Ekm

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ve okulumuzun da ortağı olduğu Erasmus+  2018-1-TR01-KA201-059502 referans numaralı Geleceğini Kodla Projesi kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan eğitimler COVID-19 Salgını nedeniyle Avrupa'daki ortaklarımızdan olan  Litvanya ve Romanya ile uzaktan öğrenme faaliyeti şeklinde sanal olarak gerçekleştirilmiştir.

Bunun yanında İspanya ve İtalya'daki ortaklarımız ile eğitim faaliyetlerimiz Kısa Dönem Personel Hareketliliği şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Tem

Okulumuz Mustafa Özdal İlkokulu olarak değerli öğretmenimiz Sayın Gülayşe YAVUZ hanımefendinin ve Sayın Murat ILIĞ beyin başarılı çalışmalarından dolayı eTwinning Okulu ünvanı alarak Avrupa Kalite Etiketi, Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi Sertifikası ödüllerini almıştır.Okulumuza ödüllerimizi İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Bilal Yılmaz ÇANDIROĞLU bey takdim etmişlerdir.

May

Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif ERSOY'u anma ,gelecek kuşaklara aktarma ve İstiklal Marşımızı 10 Kıtada tüm Dünya'ya daha iyi bir biçimde tanıtmak için gerçekleştirmiş olduğumuz "100 YIL ON KITA" Projemiz sertifika ve madalya törenimiz ile tamamlanarak etiket başvurumuz yapılmıştır. Projemiz kapsamında Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un torunu sayın Selma ARGON ile canlı sohbet yapılmış,jigsaw olanet web 2.0 aracı dijital ortamda yap-boz çalışmalarımızı anasınıfı öğrencilerimizle gerçekleştirerek başarılı bir projeye imza atmış bulunmanın sevincini ve grurunu yaşıyoruz.

Mrt

Okulumuz 2-C sınıf öğretmeni Gülayşe YAVUZ eTwinning projeleri kapsamında "bilgi deSTEM" isimli projede öğrencileriyle birlikte çalışmaya başlamıştır.

Ock

Mustafa Özdal İlkokulu 2/C Sınıfı öğrencileri eTwinning EĞLENEREK ÖĞRENİYORUM PROJESİ ile kendi materyallerini kendileri hazırlıyorlar. Okullar açıldığında diğer sınıflarla paylaşacaklar. Ocak ayında mevsimler ile ilgili materyal hazırladılar.Web 2 araçları ile oyun oynayarak öğreniyorlar.

Ock

Okulumuz 2/C Sınıfı öğrencileri eTwinning MATEMATİK DÜNYASINA YOLCULUK projesine katıldı. Bu proje ile matematik dersini etkinliklerle sevdirerek uzaktan eğitim sürecinde yaparak yaşayarak öğrenmek hedeflenmektedir.

Ock

Okulumuz 3-A Sınıfı öğretmeni Murat ILIĞ Hatay, Malatya, Kayseri, Azerbaycan'dan katılan öğretmenlerle eTwinning kapsamında Masal Tadında/Fairy Tale projesini yürütmektedir. Projede      Kültürel mirasımızın tanıtılması ve aktarılmasını sağlamayı, masallar yoluyla ahlaki ve insani değerlerimize katkı sağlamayı, masal anlatım etkinlikleri ile öğrencilerimizin öz güvenlerini ve anlatım yeteneklerini güçlendirmelerini sağlamayı kendi kültürel değerlerine sahip çıkarak yaygınlaştırılmasını hedefleniyor.

Ock

Mustafa Özdal İlkokulu 2/C Sınıfı öğrencileri Hayal Kuruyorum Doğayı Koruyorum eTwinning projesine katıldı. Bu proje ile geri dönüşüm maddelerini tanıma, hayal gücümüzü kullanarak atık malzemeleri değerlendirme, yakın çevremizdeki hayvan ve bitkileri tanıma ve koruma, çevremizi temiz tutma alışkanlığı kazanma, tarihi ve doğal güzellikleri tanıma ve korumayı planlıyoruz.

Ailemle Oyun e-Twinning Projesi

Evde Kal Sporla Kal

Haz

Okulumuz öğretmeni Murat ILIG'ın e -Twinning projesi "Minik Dostlarımızı Koruyalım."

May

Okulumuz 1-C Sınıfı Öğretmeni Gülayşe YAVUZ e-Twinning Projesine dahil olarak okulumuzu e-Twinning Topluluğuna katmış ve öğrencileri ile faaliyetlere başlamış bulunmaktadır..Hedfimiz 11 ortaklı projede zorunlu tatil sürecinde çocuklarımızın arkadaşlarıyla etkileşim içerisinde olmaları ve eğlenerek öğrenmelerini sağlamaktır. Bu amaçla "MİNİ BİRLERE OKUL EVDE" Projesi ile faaliyetlerine başlamışlardır.

Nis

Kendini Keşfet (Discovery Your Self) projesi ile ilgili olarak okulumuzun gerçekleştirdiği personel hareketliliği hakkında okulumuz öğretmenlerine bilgilendirme ve izlenimleri paylaşmayla ilgili olarak toplantı yapılmıştır. Toplantıda Montessori Eğitimi ve felsefesi hakkında bilgiler paylaşılmış karşılıklı olarak görüş alış verişinde bulunulmuştur.